En dag på jobbet med en säljare och Håkan Hellström på kvällen

Vaknde till tjugofyrahundra minusgrader. Och fortsatte i samma extrema anda på jobbet med inventering, artikelregistrering och alla dessa jävla mattor och åter alla dessa förbannade jävla mattor. Gissa om jag var nära att expoldera idag. Jag kokade. Jag hatade. Jag sprack. Jag sparkade på datorer och papperskorgar. Jag önskade sjukskriva mig i hundra år. Och efter en vecka av att räkna alla tusentals mattor och leta upp varje artikel på 43 sidor och sedan bocka av, där man dessutom nästan tvingats använda förstoringsglas för att ens kunna se den lilla texten. Till slut blev jag klar efter en veckas räknande. Och sedan in i datasystemet och registerade plus och minus på alla artiklar. Jag tänkte att nu får jag andas ut. Och så kom nästa person och tryckte upp invensteringslistor över accenter rakt i mitt ansikte. Jag får nog aldrig andas ut. Vid det här laget var jag till 83% död. Och sedan ligger det nästintill alltid saker på hög till mig. Nya fårskinnskollektioner där varken namn eller artikelnummer tycktes stämma överrens mellan följesedlar, prislistor och beställningslistor. Och till slut plockade jag in alla dessa förbannade jävla nyhemkomna mattor till alla som stått ut och väntat i en vecka extra för att jag ligger niohundra år efter. Jag hatar mattor. Och trots några minusordrar på säljkontot lyckades jag ändå knåpa ihop en hel del. Klockan 18:11 var jag 91% död. Och där har ni för första gången en del av min vardag. Jag säljer möbler och annan inredning. Och imorgon lägger jag mig i ett solarie för att få någon slags ljusterapi och livsrehabilitering.


Det här kommer att bli ett Rydströminlägg. Ett långt jälva inlägg. Och kvällen kommer att gå i röda färger och blogginlägget vara lika långt som firandet i vår guldstad. Det har varit fotbollsgala. Det har varit Håkan Hellström på televisionen och min tv har för en gångs skull haft en levande bild, vilket är ordentligt ovanligt. Det är rehabilitering med rött te i soffan och en ful grå ullfilt som långt ifrån passar in med andra färger här hos mig. Nanne fick pris. Viktor Elm fick pris. Och emellanåt ringer det människor från okänt nummer och vill köpa en tv. Vad ska man med tv till?


Om tio minuter sover jag säkert. Jag somnar överallt nu för tiden. Jag somnar när som helst nu för tiden. Jag somnar hur som helst nu för tiden. Och jag kommer somna med gott samvete. Det känns som jag jobbar som en röv och i ett jävla tempo. Och det är fantastiskt trevligt. Den som springer först över mållinjen vinner. Jag är bara lite sämre på banan när det är häckar i vägen. Jag är Fix you-trött, så trött att jag inte ens orkar sova. Men jag somnar ändå. Jag tänker bara leta efter luften först.


Kommentarer
Postat av: C

åh finaste håkan i tweedkostym o bångstyrigt hår. Jag önskar jag kunde somna.Men det går inte alls nu för tiden. Man behöver visst en arm under nacken och någon annans andetag. Svårtlöst problem när klockan närmar sig ett den här måndagsnatten.

2008-11-18 @ 00:59:32
URL: http://blandrostigacyklar.blogg.se/
Postat av: Anki

Låter inte som att du trivs på ditt jobb =/ Du tror inte att jag kan låta lite av din sömn? =) Skulle behöva det!

2008-11-18 @ 06:28:17
URL: http://egoanki.blogg.se/
Postat av: Tina - art & clothes

Kan väl inte påstå direkt att Rosenström är en av mina favoriter, men det är nostalgi. Kul kväll blev det!

2008-11-18 @ 07:36:39
URL: http://trueborn.blogg.se/
Postat av: LOVISA

"Den som springer först över mållinjen vinner. Jag är bara lite sämre på banan när det är häckar i vägen."



Genialt. Åh. Kram.

2008-11-18 @ 10:51:32
URL: http://tidtid.blogg.se/
Postat av: Nällie

Tjejer med smak tycker om sex saker:

<b>06. Att vara en millimeter ifrån, eller mindre.</b>

05. Robyn

<b>04. Tjallamalla</b>

<b>03. Att bekosta sitt hem med inredning</b>

02. Hissgardiner

<b>01. Flyttfåglar</b>

2008-11-18 @ 11:07:09
URL: http://nataliecarrasco.blogsome.com
Postat av: Nällie

oj. haha

2008-11-18 @ 11:08:02
Postat av: Karolin

Kalle.

Jobba inte ihjäl dig för jag behöver dig här.



Å du ja jag menar att ibland kan man ha en fasad fast man egentligen inte menar det och min fasad just nu är att jag klär mig i färg fast jag inte menar det, även fast färgen hjälper mig att känna mig som jag klär mig. Lite klarare sötis?

2008-11-18 @ 12:03:13
URL: http://bubblaren.blogg.se/
Postat av: Nällie

Smicker smicker smicker!!!

Nästan lite pinsamt ibland.



2008-11-18 @ 12:19:40
URL: http://nataliecarrasco.blogsome.com
Postat av: Lena

Det slog mig precis att jag tror att jag gillar din blogg för att den är så välskriven, du får det att låta fint på något sätt, trots att du skriver att du varit 91% död låter det ganska fint. Men ännu finare låter rehabiliteringen!

2008-11-18 @ 15:10:28
URL: http://moeller.blogg.se/
Postat av: EgoElin

Håkan är helt fantastisk! Så ääär det bara :D

2008-11-18 @ 15:43:40
URL: http://egoelin.blogg.se/
Postat av: lovisa

tack, ha en bra dag!



( har bytt blogg, min förra adress var loviiissaa.blogg.se)

2008-11-18 @ 16:19:08
URL: http://anjowis.blogg.se/
Postat av: emma

Är du från Kalmar? Då måste jag ju veta vem du är. Vem är du? :)

2008-11-18 @ 16:33:14
URL: http://isuspectowlsinthebog.blogg.se/
Postat av: Nällie

Så, nu skriver jag på svenska också! Tycker du ska börja läsa lite mer flitigt nu! Sådär som förr du vet!

2008-11-18 @ 19:48:48
URL: http://nataliecarrasco.blogsome.com
Postat av: Sofie

Men lilla lillebror, du har så många flickor som kommenterar här på din blogg. Har du gått och blivit en brudmagnet på äldre dar?

2008-11-19 @ 13:54:00
URL: http://lillafrokennilsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0