Jag vet vilka dom största idioterna är - kvinnorna över femtio

Hösten, den otäcka hösten. Och en ledig dag. Jag åstadkommer ingenting när jag inte behöver, drabbas av ångest och spolar tillbaka tiden för att hoppas kunna hinna mer. Torsdagen startade med massage hos holländaren som reser landet runt för att se alla stora konserter. Den här hösten tar alla krafter ur en, den här hösten äter upp motivation och positivism, ljuset och bladen på björkarna. Jag städade, jag städar alltid. Det känns som det här mörket är ett enda stort hål som måste fyllas med fester, nya människomöten, förändringar och avvikande nyanser i mörkblått och lila. Det blev Kompaniet  (klädbutik) och som jag trånade efter vinterjackan från Whyred. Och det kostar. "Du har ju din rabatt vet du väl". Och jag fumlar alltid, jag som borde visat min tacksamhet, sånt är jag dålig på. Kvarnholmen var min vän i torsdags. Och man blir glad när människor minns en och kan saker man aldrig anade om en, man känner sig ihågkommen. Ibland undrar jag om folk läser boken om mitt liv som inte finns. Egentligen är det kanske bara vad som kallas service. Jag gillar både Björkegrens Optiker och Kompaniet.


Jag slutar aldrig förvånas över kategorin kvinnor 50 plus. Ibland undrar jag hur många timmar i veckan jag lägger på att städa mattavdelningen på jobbet från äldre kvinnor som behandlar min avdelning som crap. När kvinnor kollar på mattor drar dom ut allt dom ser, sen lägger dom allt i knöliga högar på golvet. Jag pratar inte två eller tre, jag pratar fem till femton. Och alla bara i en hög. Sen går dom. Jag funderar ofta på om det är likadant i matbutikerna. Kollar kvinnor på olika vetemjöl sen kastar dom iväg dom mjölpaket dom inte ska ha tre meter bort på golvet, när det faktiskt finns en hylla att ställa tillbaka dom i. Vad är felet på denna människokategori? Eller är det bara jag som är pedant och ensam om att vika ihop tröjan igen som jag provat i klädbutiken? Kvinnorna ska alltid vika undan tjugo mattor på ett podie, sen gå. Och sedan plocka ner tio mattor från ställningarna, sen gå. Efter tre kvinnor på mattavdelningen kokar jag. Inte konstigt att jag går till massören. Ursäkta uttrycket, men dessa kvinnor är idioter.


Kommentarer
Postat av: sadia

sv: jaa det är det verkligen ;)hoppas du får en fin dag :)

2008-10-24 @ 08:54:59
URL: http://sadia.blogg.se/
Postat av: viktoria

Ja nu har ja läst klart kursen, då har vi praktik för att visa va vi lärt oss ;D

2008-10-24 @ 15:30:33
URL: http://viickii.blogg.se/
Postat av: LOVISA

Jag blir glad av dina kommentarer. Och förstår din frustration vad gäller dedär kvinnorna.Jag jämför mig med andra. Gör vi inte alla det? Och ja, det är lätt att säga att man inte ska det, men desto svårare att sluta. Jag får nog öva på det där.Kramkalas!

2008-10-24 @ 15:32:15
URL: http://tidtid.blogg.se/
Postat av: Nelli

Well, tack så mycket! :)

Din design var också fin juh.

2008-10-24 @ 15:45:09
URL: http://n3lli.blogg.se/
Postat av: Caroline

Ja hösten tar verkligen musten ur en!Ja, det är sjukt irriterande med att folk inte kan lägga tillbaka saker som de var från början! Jag är ju handelutbildad, och viker alltid ihop allt som de var innan jag rörde dem :P

2008-10-24 @ 19:10:29
URL: http://tankeord.blogspot.com
Postat av: Karolin

Kalle du är så rolig. Ja det är du ja ja ja! Jag tycker synd om dig och om jag vore på ditt jobb skulle jag banka skiten ur de där kvinnorna, inget vett i skallen? Jag vet, för varje gång jag står i klädbutiken där jag jobbar extra är det något med mitt folks behov av att göra det förhimla rörigt i jeanshörnan, resultatet= jag går inte längre till jeans hörnan, vikt och vikt har jag men jag klarar inte av det. Kanske bra för oss pedanter att få lite stök i vardagen hör jag någon vissla, men nej. Jag mår dåligt. Visst är det så att hösten är typ den mest deppigaste och nedvärderande sig själv månader som rusar förbi, ska vi inte göra denna höst annorlunda och bara glänsa? Kram

2008-10-24 @ 22:11:02
URL: http://bubblaren.blogg.se/
Postat av: Karolin

Det är fint att sprida:-), något som jag håller kär.

Det jag gör fullständigt är att mestadels plugga till lärare , svenska och drama i förskolan och lågstadiet. Utöver det har jag tusentals jobb som nanny;-), två olika dagis jobb, jobbar med juniporproduktions och hoppar runt i dräker och kramas med barn, och har precis börjat med remakble och så har jag mitt klädkamme jobb, i klädbutiken, klädbutiken kallar jag föresten för KK. En förkortning! Så vad gör du fullständigt;-)?

2008-10-25 @ 00:23:02
URL: http://bubblaren.blogg.se/
Postat av: emelie

svar: man köper ju inte bara skivor där ;) jag köper filmer där :P

Va söt du är! Tack :D

2008-10-25 @ 00:25:17
URL: http://emeliesplace.blogg.se/
Postat av: Karin

Haha, otäck dröm! :P Hundar och katter som släpps ut i skogen är inte att leka med minsann ;)Man kan ju hoppas att jag inte blir en del av den där människokategorin. jag skulle nog också koka om jag vore du :P

2008-10-25 @ 17:15:40
URL: http://viewfromheaven.blogg.se/
Postat av: L

Lite orättvist att säga att det bara är kvinnor som åstadkommer sådant, vad jag har märkt så förekommer detta fenomen även bland män.BTW så var jag inne på sockerdricka och kommenterade ditt senaste verk. Kommer leva på det i en vecka så bra var det ju!

2008-10-26 @ 10:59:06
URL: http://livnea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0