Från krogen till ålderdomshemmet är det aldrig långt

Det är somliga dagar man märker att man börjar bli gammal. Det är söndagarna man vaknar och känner sig mer död än levande. Det är också när tillfällena med djupare samtal blir fler till antalet än förr. Jag tror jag är över tjugo idag.


Jag har aldrig tålt vin. Och i natt fanns det vin i mitt blod. Vinet var vitt och jag blev vit i ansiktet dagen efter. Det räcker med ett glas och jag ligger på kyrkogården. Eller så är det också att jag faktiskt inte är tjugo och inte tål något längre. Ikväll har jag återuppstått som en bedrift från dom döda. Dessutom ska man inte äta mackor och yoghurt när man kommer hem och efter det koka ungefär elva portioner stuvade makaroner också. Man ska framför allt inte ta vattenglaset med sig till sängen och ställa det upp och ner. Det är också när man ringer varandra och frågar hur vi mår på ett sätt som vi aldrig gjort förr, vad som händer och inte ska få hända, som man märker att det smyger sig in ett åldrande i huvudet. Och det är när samtalen allt oftare handlar om relationer, ekonomi och välmående man vet att åldern letar sig uppåt.


Har tagit med igenom The Streets kommande album och besvikelsen finns redan där. Och jag lyssnar på den nya hajpen. Glasvegas är inte gudomliga. Glavegas är dock riktigt bra. Söndagen börjar komma ifatt mig nu. Och åldern också.


Dagens låt: Mariah Carey - I wish you well


Kommentarer
Postat av: Sofia

Sv: Tack, men jag tror inte jag lyckas särskilt bra. Orkar knappt bry mig :/

2008-09-15 @ 06:59:54
URL: http://nittonhundra91.wordpress.com
Postat av: Sofia

Jag var tvungen att återvända till dig och skriva att jag hade tänkt försöka ta kontakten med grabben imorgon. Har fått upp hakan lite sen sist och känner att det är värt ett försök. Jag lät ganska otrevlig i ovanstående kommentar ser jag nu. Din kommentar var nyttig för mig att höra. Det tog lite tid innan jag tog det till mig bara. Jag hoppas det går vägen, isåfall ska jag minnas det du skrev :)

2008-09-16 @ 16:28:40
URL: http://nittonhundra91.wordpress.com
Postat av: N A T A S C H A

jo faktist haha :P ! tack!

2008-09-16 @ 22:33:58
URL: http://taschaa.blogg.se/
Postat av: Sara

Svar: haha jaa hon e liten hon :-P



finns det någon som tåler vin?

2008-09-17 @ 09:12:51
URL: http://honsomskablifru.blogg.se/
Postat av: Snusans Inredningsblogg

Och man är riktigt gammal när man avstår från de där vinkvällarna för att slippa må dåligt på söndagen... :P

2008-09-18 @ 13:01:41
URL: http://inredningsbloggen.wordpress.com/
Postat av: lina

mariah är en goding hon:)

ps. tål du verkligen inte vin?

2008-09-18 @ 19:03:58
URL: http://tjjugge.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0