Därför är Håkan Hellström och dåliga röster så jävla magiskt

Diagnos: Du kan inte lyssna på en röst utan träffsäkra toner och honungslena stämband.


Enda sedan milleniumskiftet har tusentals, åter tusentals människor fördubblat sin hjärtkapacitet tack vare svensk popmusik från Göteborg. Samtidigt har människor hatat och föraktat både framgång och folklig kärlek. En röst så trasig, skev och fattig på rena tonfall kan verkligen dela ett land i två läger. Håkan Hellström står kvar i mitten.


Jag är svag för totalt trasiga röster som Martin Elison (Bad Cash Quartet/Hästpojken), Jonas Lundqvist (Bad Cash Quartet/Jonas Game) och Håkan Hellström. Människor lyssnar på röster som det vore ett filtrerande fenomen där inga orenheter ska förekomma. Andra lyssnar med hjärta och hjärna istället för öronen. Jag är svag för popmusik som kläs i toner av desperation, episka format och starka uttryck. Musik ska bygga på känslor och framstå som det var i realtid. Det ska kännas äkta och desperat. Och känslan ska fånga ett ögonblick. Det är just allt det här Håkan Hellström är en mästare på. Det är därför Håkan Hellström har en fantasiskt röst.


Kommentarer
Postat av: Anja

Ja faktiskt!! Vad ska det bli av dem människorna?



Kåren, absolut. Det är där det händer :)

Men du pluggar inte eller?

2008-09-02 @ 00:03:31
URL: http://anjahoffmann.blogspot.com
Postat av: Maria

Hmmm visst har väl jag talat om för dig hur du blockar en från att kommentera..?

2008-09-02 @ 08:26:48
URL: http://catwalkqueen.blogg.se/
Postat av: Karin

Kan hålla med dig till viss del där, visst är det skönt att lyssna på sån musik. Däremot gillar jag rena stämmor och otrolig röst. Kanske mestadels av den anledning att jag fascineras av det. Jag menar, att ha en ostämma och falsk röst kan väl i princip alla ha? Jag ser inget speciellt i det. Däremot handlar det väl också om att skapa och förmedla en viss känsla, som kanske Håkan Hellström gör. Vad vet jag :)

2008-09-02 @ 08:50:22
URL: http://viewfromheaven.blogg.se/
Postat av: Natalie

Janis Joplin, kan hålla hur många toner som helst men man lyssnar ändå på den trasiga rösten :) Älskar Janis!!!

2008-09-02 @ 09:01:07
URL: http://nataliecarrasco.devote.se
Postat av: Linda

Du har så rätt så! Och jag har börjat märka att man hela tiden måste försvara sig och förklara sig när man lyssnar på Håkan. Och att folk som inte gör det verkar ha ett tvång av att berätta att de inte gillar honom och varför.

2008-09-02 @ 18:54:56
URL: http://limahefo.blogg.se/
Postat av: Caroline

Det är vackert!



De finns de med enorma röster som träffar alla toner rätt. Men ack så tråkiga, och meningslösa. Totalt utan känsla och förmedlar ingenting!

2008-09-03 @ 19:28:21
URL: http://tankeord.blogspot.com
Postat av: anna

så sant, så sant :)

2008-09-18 @ 14:04:49
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Sanna

Precis, exakt, håller med fullständigt. Hoppas du inte har nåt emot om jag skulle länka till det här inlägget i min blogg, då får du säga till så tar jag bort det. Ha det bra / Sanna

2008-11-14 @ 23:46:02
URL: http://sannasbalansteorier.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0