Jag glömmer ingenting av det bästa som finns

Jag lever kvar i sommaren än, i juni, juli, augusti och resterna från den bästa tiden i våra liv. Jag lever med vänster kammare på tre olika platser här omkring. Jag lever med sena nätter, fåfängda nostalgier och en kudde för lite. Jag vill ha sommaren kvar och feber i ögonen. Värmen, solen och sanden. Jag vill ha allting kvar. Och jag har allting, men ändå ingenting.


Det händer att jag undrar när jag sköljde bort sanden mellan tårna sist. Och ibland kan jag tänka på hur brunbrända ben skulle se ut i början av november. Det finns inga fjärilar när rapsfälten dött och flyttfåglarna sett Spanien. Här finns bara en obehaglig fukt som lockar håret, torkar ut huden och bleker din kropp till något gråmelerat ont. Det är ingenting jag tycker om. Här ligger båtarna på land och längtar efter vatten, väntar på att täckas av snön och försvinna för att komma tillbaka först till våren igen. Fiskargubbarna har täckt igen fönstrena på sina sjöbodar, plockat in näten för vinterförvaring och den där doften av havsvåta fiskenät som annars hänger nere vid kajen här är som historia nu. Dom gamla gubbarna i sina hängslebyxor har försvunnit, piporna dom röker har slocknat och den lilla hamnen här väntar på att isen snart ligger klar. Jag räknar ner måndaderna till nästa år nu.


Det är alltid på våren livet går igång. Det är strax innan bladen på björkarna blir gröna som allting börjar. Och det är alltid mot hösten som allting tar slut. Även tappade hårstrån i min säng. Hösten är brutal, ett hatobjekt att älska med en enda stor vilja att fly ifrån. Det känns som alkoholen på festerna om helgens nätter är det enda som fyller hålen när den här hösten tömmer dig. Fyll vänster kammare, fyll gapet, fyll luften med sot. Och fyll alla broar, alla murar och svarta hål med mera sol. Hela sommaren blev fylld med så mycket minnen och stränder. Så många timmar och så mycket vackert. Nu är bara sommaren som stjärnorna är på dagen när dom inte finns, någonting man inte ser men alltid minns.


Det blir lite gråare så här års. Det blir lite mörkare. Och det blir lite sämre. Det blir lite tystare och lite tommare. Och klockan blir så där konstigt suddig. Orden ekar, väggarna förflyttar sig i takt med timvisaren och allting går igen. Det blir så litet när småtimmarna tränger sig på. Och det skulle aldrig ändras om vi ens fyllde alla rum till bredden för dom ekar tomt ändå.


Kommentarer
Postat av: Dress Like a Princess

Ja dom har vart duktiga i år men det kommer nog inte se riktigt lika bra ut nästa år har jag en känsla av..

2008-11-02 @ 17:44:30
URL: http://dresslikeaprincess.blogg.se/
Postat av: Loo - veckansblogg?

Vill du ha chansen att bli veckansblogg hos mig? kommentera då i inlägget "congratz" som finns under rubriken "Veckansblogg". Jag drar en vinnar ikväll runt 20.00

Lycka till!

2008-11-02 @ 18:17:59
URL: http://loem.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Jaså du känner till min lilla hemstad ;) Får man lov att fråga hur?

2008-11-02 @ 18:52:22
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Sessan is bride to be

Ja, jag menar det... för 12000 kr kan jag få så mycket annat än en klänning jag bara kommer använda max 2 gånger!!



Mina Fendi kostade 2600 kr!! Det måset nog vara mitt dyraste köp i accessoarväg!! =( Egentligen helt onödigt, men ett par solisar kan jag ha till ALLA mina kläder

2008-11-02 @ 19:05:49
URL: http://sessan82.blogg.se/
Postat av: C

Jo det finns absolut pojkar som kan skriva. men inte närheten av dina vackra ord.

2008-11-02 @ 19:40:17
URL: http://blandrostigacyklar.blogg.se/
Postat av: malin

vetdu. du skriver väldigt fint.

2008-11-02 @ 20:21:57
URL: http://vidnamnmalin.blogg.se/
Postat av: Caroline

Ja precis så är det...

Fint skrivet!

2008-11-02 @ 21:17:48
URL: http://tankeord.blogspot.com
Postat av: Anna

du skriver alltid lika fint =) Jag håller helt med dig. Det är på sommaren man lever, hela detta kommande halvår går jag i någon slags halvdvala, inte kul!

2008-11-02 @ 22:31:53
URL: http://anna1988.blogg.se/
Postat av: Fotboll

jag älskar när du skriver bollkalle! Puss puss puss

synd att du sover just nu!

2008-11-03 @ 00:00:56
Postat av: Lena

på nåt sätt låter det ändå så vackert! men framförallt låter sommaren otroligt vacker, jag har aldrig upplevt den så egentligen, för mig har sommar alltid inneburit slit och släp och ensamhet, efter några veckor längtar jag tills livet kommer igång igen till hösten! totalt tvärtom, med andra ord.

2008-11-03 @ 00:22:23
URL: http://moeller.blogg.se/
Postat av: amra

Jag måste säga att det var det finaste inlägget jag någonsin läst i en blogg. Blev otroligt rörd, du skriver verkligen jättebra!

2008-11-03 @ 10:45:14
Postat av: Karolin

Kalle, du gör det jämt och du gör det med stil!



Även fast jag försökt se positivt på att det snart är vinter kan jag inte låta bli att le starkare inombords när min vän faktiskt säger: "Det bästa med vintern är att snart kommer sommaren". Haha, typiskt att jag dras med, jag som försöker se det ljusa hela tiden. Men en sak är säker och det är att jag iallafall i vinter kommer bli varm av dina ord. Den saken är säker!



Kram på dig.

2008-11-03 @ 12:04:44
URL: http://bubblaren.blogg.se/
Postat av: ina

förstår att du längtar efter vår och solen. men på något sätt älskar jag verkligen när kylen tar tag i kroppen och jag har varma kläder på mig. en promenad om förmiddagen i sol och minusgrader tycker jag är underbart. kanske testa? och fotografera samtidigt!

2008-11-03 @ 13:20:22
URL: http://winterbarn.blogg.se/
Postat av: ina

förstår att du längtar efter vår och solen. men på något sätt älskar jag verkligen när kylen tar tag i kroppen och jag har varma kläder på mig. en promenad om förmiddagen i sol och minusgrader tycker jag är underbart. kanske testa? och fotografera samtidigt!

2008-11-03 @ 13:22:06
URL: http://winterbarn.blogg.se/
Postat av: anna

har sagt det förut men du skriver grymt bra! och jag håller helt med dig. allt är lite gråare, sämre och tråkigare på hösten. ge mig vår. jag kan skippa julen bara våren kommer.

2008-11-03 @ 23:25:47
URL: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: Caroline

Sv: De har sånt rockstjärnekomplex, tänk Oasis! Näe.. Jag älskade deras debut skiva, men jag har nog växt ifrån det. Osså tycker jag det är lite läskigt med 15 åriga tjejer, som står och skriker ;)



Parken skulle spelat, men de var tvungna att ställa samma dag, för att sångaren blivit sjuk :/

2008-11-03 @ 23:52:41
URL: http://tankeord.blogspot.com
Postat av: Karolin

Kalle du är fin! Som piggelin...



Vet du, alla förtjänar godhet men du tog mig med storm med dina hjärtan på sedlar, så därför förtjänar du lite extra;-).

Ja det var nog det... Föresten så har inte du svarat på det senaste mailet. (Haha)



Å ja du har helt klart rätt, man ska inte tänka på kärleken, bara vara i nuet och älska ändå.



Du är söt som säger fina ord till mig.

2008-11-04 @ 01:21:37
URL: http://bubblaren.blogg.se/
Postat av: anna

åh tack så mycket. ja att resa bort över julen vore helt underbar. jag får alltid ångets över jul. hatar stressen och alla "vi måste vara så sociala med släkten"-måsten. ja hösten kan göra enr iktigt matt.

2008-11-04 @ 09:01:29
URL: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: C

kommer du ihåg att jag någon gång kommenterade din dikt med kommentaren "gud kalle, jag sitter och hoppar upp och ner i stolen!"? jag kan informera dig om att jag gör ungefär samma sak nu, fast i min säng istället.



jag har aldrig läst någon som kan formulera sig så snyggt och få det att låta så lätt. med alla rim är det ännu bättre.



ja, hur som helst. jag fastnar i alla fall, och jag förstår din poäng med texten. även om jag inte har lika svårt för hösten som du beskriver det. citronmelissté och hemmagjord chailatte med sojamjölk från mitt jobb gör det hela lite lättare.



var rädd om dig, för jag vill träffa en lika bra kalle igen, innan fem år passerat. kram!

2008-11-04 @ 10:18:55
URL: http://andthen.blogg.se/
Postat av: Nällie

Haha Kalle alla är ju typ kära i dig!

Välja och vraka!

Tycker dock du ska välja den där fotbollen.

2008-11-04 @ 12:34:18
Postat av: ina

linsgryta smakar linser, potatis, morötter, vitlök, tomatkross och massa kryddor som basilika och peppar! prova!

2008-11-04 @ 14:08:41
URL: http://winterbarn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0