En tidsepok att älska utan Ben & Jerry

KRÖNIKA. Ett steg tillbaka i tiden till tvåtusenfyra och en tidning med gulnade fotografier. Jag var bara ett barn då, precis som idag. Och någonstans fastnar jag i en diskussion om former och design som tillverkas för tidsepoker som står till. Vi pratade om tidlöshet. Och produkter som görs med omsorg och proportioner i förhållande till slit-och-släng. Den tidningen åt upp oss. Och vi åt upp hela himmelen. Fyra år tillbaka och det som Residence skrev om och visade var estetiskt skadligt vackert. Så mycket handlar om att åldras med tiden. Och att åldras både värdigt och vackert. Det gör inte skit. Och det gör inte heller idioter.


Så många gånger jag tar emot skit från kunder. Och så många gånger jag funderat på att ställa frågan "tror du att du har fördel av att vara otrevlig?". Ett svar skulle vid dom flesta tillfällena resultera i intressanta svar. Svar som skulle sticka ut mina ögon skulle vara lika vackert och behagligt som ångestladdade råddjursögon. Jag får en inre njutning av att veta att folk som beter sig som idioter har problem på fler än ett plan. Kanske vore det dags för somliga att kommunicera i sina relationer? Och kanske kan "förlåta" leta sig in i familjens vokabulär. Människor som inte kan skratta, utan har större framgång i utskällningar, irratition och hårda ord kanske skulle läsa en bok om hur man beter sig. Och om det finns en charmkurs på en medelhavsö skulle ni kunna följa flyttfåglarna över både berg och hav.


Och i samma tidning med samma gulnade fotografier fanns mina tankar fyra år tidigare. Jag har sett blå himlar förr. Och en krönikör tog upp samma sak som jag alltid har sagt - alla gillar samma typ av annorlunda saker. Amerika är en enda stor himmel. Och Amerikas himlar kommer förr eller senare över vårt avlånga land. Tvåtusenfyra skrevs det om Ben & Jerry som en kommande skandinavisk invasion. Från staterna till skatorna. Och hela Svea Rike. Vad som varit en våt dröm för feta amerikaner i åratal skulle bli ett småpaketerat femtiokronors potensmedel även för svenskar. Och vad ingen lättlruad svensk verkar ha märkt än är att glassmärket Ben & Jerry smakar papper. Jag har så svårt att älska allt som alla älskar. Och jag har ännu svårare att förstå hur människor drivs av andra människor och inte av ekvationen att alla människor är unika. Men med tiden gulnar väl alla fotografier. Även glass.


Kommentarer
Postat av: Josse

Min katt blev ju deprimerad och rymde. Så mår lite dåligt av det fortfarande och sen vill jagut och gå och dessutom ha lite lurvigt sällskap:D hon kommer lukta gott och vara snygg. I promise! Jo men eller hur borde vi? jag blir fan ensam snart, jag är depp!

2008-09-12 @ 20:53:32
URL: http://juiiice.blogg.se/
Postat av: Anki

sv: aaw det är synd att din talang går till spillo =/ för du skriver jättebra :) men det är väl bara till att fortsätta försöka, och använda din talang som intresse så länge :D

2008-09-12 @ 20:58:40
URL: http://egoanki.blogg.se/
Postat av: Josse

sista gången han rymde kom han aldrig tillbaka! surt och tråkigt. saknar lilla kissen! hahaha du är rolig! men ja jag vet :) Vi får ta det SNART som sagt i ett par år.

Johanna åker nog till norge snart med. fan jag som inte åkte till gc igen för att hon skulle bli ensam kvar, man ska inte tänka för mkt på andra ibland haha

2008-09-12 @ 21:02:36
URL: http://juiiice.blogg.se/
Postat av: Sofia

Hela listan kommer ju så småningom. Förresten, jag har ALDRIG smakat Ben & Jerrys. GB´s krossad choklad funkar bra för mig=)

2008-09-12 @ 23:13:04
URL: http://egocentriskt.blogg.se/
Postat av: Josse

man kan ju alltid hoppas det i alla fall! :) haha



åh, den sidan ska jag checka in. fattig är jag dock men lön är snart inne på kontot fast då behövs det massor av höstkläder. usch!

Min garderob är tom!



Nej ingen utgång sorry. Ska tävla imorgon (undra varför?) och jag har ingen lust alls.

2008-09-13 @ 08:23:22
URL: http://juiiice.blogg.se/
Postat av: Josse

dansa lite för mig också! :)

2008-09-13 @ 08:23:33
URL: http://juiiice.blogg.se/
Postat av: Caroline

Sv: Det är Fleet foxes, och just den låten heter "Tiger mountain peasant song".



Jag vet inte varför jag heller minns det, men det var något fruktté kanske?

2008-09-13 @ 10:47:14
URL: http://tankeord.blogspot.com
Postat av: Caroline

ja det kan nog stämma! :)

2008-09-13 @ 13:13:09
URL: http://tankeord.blogspot.com
Postat av: Johanna

neej, efter min tatuering!

2008-09-13 @ 18:04:59
URL: http://alwaysinmymind.blogg.se/
Postat av: Emelie

Svar: Aah,den e superbra :) Låter heter Belief och sångaren heter Gavin Degraw!

2008-09-13 @ 18:35:57
URL: http://myfashion.devote.se
Postat av: Jonas

Svar: Ja det är det verkligen! :) Något av det bästa.

2008-09-14 @ 13:38:52
URL: http://w2best.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0