Ibland tar jag mig mellan himmel och sten, mellan stenarna och himmelen och stenarna igen. Ibland ser jag en himmel så blå. Ibland så ser jag bara sten.

Ibland ser jag ingenting. Ibland är världen runt omkring oklar i konturen. Det känns som jag har kört runt i ett vakuum, det känns som jag har befunnit mig i ett svart hål någonstas i rymden. Ibland ser jag ingenting. Det känns som jag har kört bil i en oändlighet utan att ha kommit någonstans. Jag är hemma nu. Och jag har klivit ur ett svart vakuum. Jag har just kommit hem från Jönköping, från en bilfärd, en resa mellan torr och fuktig luft. Jag har så ont i ryggen. Och att köra i detta mörker är som att ta sig från september till advent, mörker till mörker. Vägarna av tråd, vägarna av mörker, svåra att se igenom. Smala som tråd. Och jag som behöver putsa mina svarta cyklop-glasögon var tjugonde minut eftersom jag har skandinaviens längsta ögonfransar, det gör det inte enklare. Och allting är enklare när man ser, enklare i ljus. Och när indikationen för motoroljan lät som en larmcentral fick jag ringa ner till Puerto de Mogan. Pappa vad ska det vara för olja? Ibland är det enklare med en rostig bil som matchar till sin bleka lack, utan high tech och utan manualer på fyrtusensexhundratolv sidor om bara motorolja. Jag har aldrig vetat någonting om bilar. Kalle, vad har du för bil, frågar du? Jag har en svart bil, svarar jag. Jaså, du menar namn? Den är ändå svart, räcker inte det?


På vägen hem stannade vi i Lammhult. Vi stannade till på Svenssons och Norrgavel, vackert och någonstans mellan Carl Malmsten och Josef Frank-tygerna gifte jag mig med Northern Lighting. Jag älskar deras lampor. Och sedan körde jag vilse två gånger på en kvart. Ibland känns det som ögonfransarna är längre än mitt lokalsinne. Och ibland får jag höra Jaha, det är du som är... och innan frågan är klar har jag svarat ja. Jag är sonen. En blick mot namnskylten och sen går blicken i sekunder mellan hårfäste och skor. Är det så du ser ut? Det är så jag ser ut. Och jag har funderat på vad det är - hur borde jag se ut, hur får man bilden av mig efter rösten i telefonen? Vad väntar man sig? Jag bara undrar. Och efter alla mil och allt mörker är det skönt att komma hem till lugnet, till väggarna som krymper, disken, tvätthögen och en obäddad säng, till min nersuttna soffa och hallonen i frysen. Det var en fin dag. Inspiration och nyheter. Jag har varit i Jönköping på huvudkontoret. Det är skönt med dagar som avviker från vardagen, som är något annat än rutinerna och livet på reflex. Jag tror jag tycker om när dagarna är lite suddiga i kanterna. Jag tror jag tycker om dagar som dessa, när motoroljan tar slut och tiden inte riktigt räcker till, dagarna jag äter frukost stående i gryningen och ryggen verker så att disken och tvätthögen får vara kvar ännu en dag. Nu vill jag ha torsdag för jag längtar till en ledig dag och hallonen i frysen. Vi tycker om varandra. Och vi smakar bra.


Dagens låt: Jonas Game - Keep on lovin'


Kommentarer
Postat av: Emma says style, love & rock and roll.

Skandinaviens längsta ögonfransar, flörtig typ där ;) Skönt att det finns någon mer som är helt nollad när det gäller bilar!

2009-02-10 @ 21:51:31
URL: http://emmasays.blogg.se/
Postat av: Monday To Sunday

jag hade inte bild på mig själv, jag hade bild på min kompis :P

2009-02-10 @ 22:10:32
URL: http://mondaytosunday.blogg.se/
Postat av: Linda

träffade <3 mitt i prick igen. vad är du för en kille egentligen? att kunna beskriva vad man känner är svårt, men du lyckas.. damn! du är säkert en sån där kille som är fantastisk mot sin flickvän. skriver gulliga lappar, gör oväntade saker och bara är ...

2009-02-10 @ 22:17:31
URL: http://olssys.blogg.se/
Postat av: tildamilda!

svar; ja jag brukar inte planera mina dagar & jag är ju ofta ledig eftersom jag är arbetslös :/ så, vad sysslar du med när du inte är ledig? :)

2009-02-10 @ 22:20:06
URL: http://tildamilda.se
Postat av: Karin

Mm, jag är 16 typ, syns inte det?! :PVilken rolig dag du verkar haft!

2009-02-10 @ 22:29:20
URL: http://viewfromheaven.blogg.se/
Postat av: Lilla Fröken

Känner igen det där att man behöver ett avbrott från vardagen ibland. Testa vingarna lite. Sedan när man väl är hemma igen känns vardagsrumssoffan plötsligt lite extra härlig och hallonen från frysen smakar extra gott. :)

2009-02-10 @ 22:33:33
URL: http://ellikaramelli.blogg.se/
Postat av: Sofie

Sv: haha, okej :P

En Nokia 3310 eler? ;)

2009-02-10 @ 22:35:03
URL: http://severinsson.blogg.se/
Postat av: korven

cheer up Kalle! Nu för tiden cyklar jag åtminstonde hem i skymning, förut var det becksvart vid 17-tiden

2009-02-10 @ 22:36:34
URL: http://enlitenkorv.blogg.se/
Postat av: AMANDA - Kläder och skoj.

beror ju på vad man gör det till... om du frågar mig!

2009-02-10 @ 22:42:38
URL: http://aujmalm.blogg.se/
Postat av: Julia

du har rätt han sjöng till lejonkungen och även tarzan :) jo då disney har massa teknat men även en kanal som heter dinsey channel där det går serier och filmer med riktiga personer. jag är ju sån som gillar tjej filmer så för mej att skriva om sådant är närturligt.men hoppas allt är bra med dej Kalle :)

2009-02-10 @ 22:45:41
URL: http://juliadagbok.blogg.se/
Postat av: stina

ja helt rätt sagt :) rökning är inte bra för nåt,

jag fest röker dock än , men mitt beroende är borta och det är underbart skönt:)

2009-02-10 @ 22:50:20
URL: http://kittygitty.blogg.se/
Postat av: Lena

jag var galet stolt när jag visste hur man kollade oljan på bilen i somras. sen att bilen inte funkade som den skulle och att det inte var oljan det var fel på är ju en annan sak.jag förstår hur du känner, jag gillar också dagar då det händer lite och allt inte bara är som vanligt, även om det går lite fel ibland.

och jag längtar också efter en ledig dag, jag har nog ingen på ett par veckor, får jobba hårt tills jag varit i tyskland i alla fall, men det är ju ändå skönt eftersom det är något annat än den grå vardagen.

2009-02-10 @ 22:54:30
URL: http://moeller.blogg.se/
Postat av: Pearl

Fy Kalle vad avundsjuk jag är på dig. Jag ville gå men alla mina kompisar har seriöst problem att planera events om det inte är en timme innan :<

2009-02-10 @ 22:59:10
URL: http://intimacy.blogg.se/
Postat av: eleni

det va ju bra :D hehe

min helg var bara en massa plugg...

Bra gissat :D kolla in senare el imon om du har rätt! Tack så jätte mkt :D / eleni

2009-02-10 @ 23:03:11
URL: http://fabulouseleni.blogg.se/
Postat av: jenny

Sv: Ja, jag längtar haha för alla vårkläder dyker upp nu! Snart kan vi börja använda allt nytt & färgglatt som samlat på sig damm under den lååånga vintern:P!

2009-02-10 @ 23:06:57
URL: http://jennyorahim.blogg.se/
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

jag tror randigt är poppis varje år varje sommar =)

2009-02-10 @ 23:16:32
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: Leia

Jaså? Har inte kollat hur många kommentarer det är, fast vet att jag alltid får svara på många varje gång jag loggar in =)

2009-02-10 @ 23:38:13
URL: http://onlyforever.blogg.se/
Postat av: Daniel

Hallon ger frid!

2009-02-11 @ 00:16:14
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Jessica

Men vet du vad.. Då är jag egentligen perfekt för dig, för jag älskar att laga mat.. Och utan att det ska låta skrytsamt, så är jag pretty bra på det ;)

Kanske slänger upp något recept någon gång! :)Vad glad jag blir att du skriver att jag är vacker.. Och inte snygg eller sexig som dom flesta andra killar gör.. Det gillar jag :)

Godnatt!

2009-02-11 @ 00:30:11
URL: http://www.mrmrs.se
Postat av: Anonym

Sv: Tack ska du ha. Det värmer.Och angående ditt eget skrivsätt, ville jag bara säga att det inte är ofta man hittar en kille som bloggar som du. Som kan leka & uttrycka sig med ord så det känns inombords.

2009-02-11 @ 00:51:32
URL: http://livelove.blogg.se/
Postat av: Angelica

Tack Kalle. Du är en hjälte.Och sola är underbart! :>

2009-02-11 @ 06:52:22
URL: http://dylikt.blogg.se/
Postat av: Your Dream Closet

härligt, ser faktiskt fram emot att EM ska flytta inåt staden här. det ligger så avides nu. Vart ligger huvudkontoret?Ja det blev 1 par skor från asos, tyker alltid de ska ha 10kr i frakt, tror de skulle tjäna mycket på det faktiskt. För de har ju relativt bra priser annars :9 Hittade du någe då?

2009-02-11 @ 07:08:51
URL: http://yourdreamcloset.blogg.se/
Postat av: Evelina

Haha, vad sött ;D Jag kan inte heller något om bilar.. Kör också en svart ;)

2009-02-11 @ 07:24:06
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Evelina

Haha, vad sött ;D Jag kan inte heller något om bilar.. Kör också en svart ;)

2009-02-11 @ 07:24:08
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: malin

att läsa dina ord är som att lyssna på fin musik, närmre förklaring behövs nog inte. Jag skulle också vilja komma bort från vardagen, det har jag velat länge nu, någon dag ska jag bort, någon dag.

2009-02-11 @ 09:12:01
URL: http://dumbom.blogg.se/
Postat av: Elle

Kul med något som avviker! Jag gnäller också, jag vill ha varmt nu. Just nu känns det ännu längre bort, vi har fullt med snö i Malmö, USCH!! ha en superdag!!

2009-02-11 @ 09:22:03
URL: http://fashionforelife.blogg.se/
Postat av: Vickan

Hahah sushi är väl inte fraligt?! mjaaah, inte ensam kanske, men nästan? ;)Ah, gött mos. Ja inspiration är det inte direkt överskott på såhär års. Intervjuade en illustratör och konstnär som skulle upp till mässan faktiskt. Hon var ett riktigt inspirationsknippe! Vad lockar i Kph? :) Haha absolut! Ring om du vill ha guidad rundtur, det är ju min "hemtrakter" :pJaaa, det var det, men inte tillräckligt. Mer en "hej-detta-väntar-så-håll-ut-lite-till"-glimt av sol och vår. Ah, men mygel på Kåren är fullt tillåtet haha. Jag har råkat bli en innekatt på senaste tiden. Det ska bli ändring på det nästa helg. Anyhow. Går ut på Söderport om det är Popidyll, lilla puben på en onsdag kanske och Palace om det är dans som gäller - eller Kåren. Du då? Du känner kalmar mer än mig.

2009-02-11 @ 09:29:15
URL: http://ignoreit.blogg.se/
Postat av: Sara

just nu gympar jag faktiskt där, men ska köpa maxkort nästa gång så jag kan göra allt. gympa är bra träning för hela kroppen medans spinning nästan bara blir bena, så en blandning av dom två och lite gym tror jag blir kanon! :)

vad gillar du mest på gymmet då? :)

2009-02-11 @ 09:31:11
URL: http://sarakarlson.blogg.se/
Postat av: BAACKONTRACK

sv: ad-aware? :P

2009-02-11 @ 09:40:14
URL: http://baackontrack.blogg.se/
Postat av: tildamilda!

svar; nej, jobbet på MQ var endast semestervikariat & på New Yorker var jag extraanställd.

Jaha Okej.

Haha! det var inget dumt förslag ;)

2009-02-11 @ 09:49:13
URL: http://tildamilda.se
Postat av: stefan

Vad gjorde du på huvudkontoret? När jag hade en bil så var det en grå liten golf från 2004, inte av de äldre modellerna alltså men den krånglade nästan aldrig. Älskar sånna bilar, bara att köra.

2009-02-11 @ 10:13:30
URL: http://stefanlarsson.blogg.se/
Postat av: Lena

haha, antagligen för att jag bodde i norrland ett tag.. jag har väl skrivit något om det.. flyttade därifrån i maj.ja, men till tyskland ska jag bara på jobb.. ;)

2009-02-11 @ 10:21:11
URL: http://moeller.blogg.se/
Postat av: sadia

lediga dagar kan behövas och torsdag är det ju snart! fint skrivet :)

2009-02-11 @ 10:32:26
URL: http://sadia.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Sv: Jag vet han ser väldigt ung ut :PLediga dagar behövs verkligen, längtar till helgen ;)

2009-02-11 @ 11:02:27
URL: http://stockholmsflickans.blogg.se/
Postat av: malinm.se

Haha jag vet inte, nej gud nej. Kino finns inte kvar. Har du bott i Karlskrona eller? =)

2009-02-11 @ 11:10:22
URL: http://malinm.se
Postat av: maaria

sv: hehe smart! men kmr nog snart.h åller på att lära mig en ny låt som jag ska spela på mina intagningsprov (:

2009-02-11 @ 11:22:29
URL: http://feelmymusic.blogg.se/
Postat av: Amy.C

Shit, va du kan skriva..gillar allt du skriver:p haha=) ..jaså? häng på dÅ:p

ska dit imorgon, hoppas dt blir fint väder.:( dt snöar iaf i helsingborg :( aiya~~nix, ska bara dit och shoppar:D hehe..^^

2009-02-11 @ 11:51:01
URL: http://amychen.blogg.se/
Postat av: anna

men hur gör vi något åt oss då kalle? jag vill gärna ha svaret.

2009-02-11 @ 12:06:12
URL: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: Natalie

Sv: Jo kan man också se det. Alla har sina olika åsikter om vad "emo" är och det är så roligt att höra allas olika åsikter :)

2009-02-11 @ 12:07:46
URL: http://frookenandersson.blogg.se/
Postat av: Rebecca (:

haha det är bara mitt schema som är så bra! ;) och dom i min klass då.. men vi jobbade ihjäl oss i ettan och tvåan ;p

2009-02-11 @ 12:19:02
URL: http://rebeccalundgren.blogg.se/
Postat av: Marcus Å

Ja, visst är det underbart att låta fingrarna dansa över tangeterna och skriva av sig. Känns precis som när man är rejält laddad inför ett träningspass och benen bara går av sig själva, så är mina fingrar.

2009-02-11 @ 12:24:59
URL: http://slipsens.blogg.se/
Postat av: Elin

haha ja :D

2009-02-11 @ 12:37:37
URL: http://eeeelins.blogg.se/
Postat av: s

ja dom har fina klockor:) jag andvänder klockor varje dag, min pojkvän blir galen på mig. hela huset är fullt av dem haha! :) allt bra med dej?

2009-02-11 @ 12:54:37
URL: http://coconutkiller.webblogg.se/
Postat av: Linda

Det är inomnaturligt... ;)

2009-02-11 @ 13:33:57
URL: http://songbirdie.blogg.se/
Postat av: Vanadesse.

Nee egentligen är melodifestivalen dagens i-landsproblem. Men det berör ändå hihi.

2009-02-11 @ 14:47:41
URL: http://designingeverydaylife.blogg.se/
Postat av: linda

Sv; nemen tack! Din design är också snygg så du verkar kunna en del du med ;)

2009-02-11 @ 15:06:43
URL: http://llindhlm.blogg.se/
Postat av: Malin

SV: Ja det är jättehärligt :)

2009-02-11 @ 15:37:52
URL: http://maows.blogg.se/
Postat av: Matilda

åh hallon! ibland äter jag dom bara direkt från frysen. fast det kan ju vara gott med något till såklart.menar du corehouse? för om man ska dit måste man väl ha högskoleleg, eller?

2009-02-11 @ 16:01:20
URL: http://matildasalldelesegna.blogg.se/
Postat av: Emma

Sv; åh jaså? ;)

2009-02-11 @ 16:24:28
URL: http://emmaaoi.blogg.se/
Postat av: Linda

Ja, det är konstigt!

2009-02-11 @ 17:12:19
URL: http://ndail.blogg.se/
Postat av: Lisa

va? men grädde som är så gott=)!!

2009-02-11 @ 18:22:28
URL: http://;lisani.blogg.se/
Postat av: Andra

återstår och se =)

2009-02-11 @ 19:27:29
URL: http://aaandra.blogg.se/
Postat av: jenny

Sv: Ja, det är de faktist men svarta är riktiga klassiker! hmm tror inte jag håller med där haha:p..

Så vad har du haft för dig:)?

2009-02-11 @ 19:56:20
URL: http://jennyorahim.blogg.se/
Postat av: f r i d a

vad bra du är på att skriva- riktigt fint.

hahah är bob en hund??nee. bob hund.. men ingen hund. bara bob hund. bob sylt. och bob saft. det är grejer det:Dhaha vilken tur att du hittade där man kommenterar då;) hoppas det blir lättare den här gången:D

2009-02-11 @ 19:57:53
URL: http://fridaosv.blogg.se/
Postat av: jenny

Sv: Ja, det är de verkligen men svarta är riktiga klassiker! hmm tror inte jag håller med där haha:p..

Så vad har du haft för dig då:)?

2009-02-11 @ 19:58:11
URL: http://jennyorahim.blogg.se/
Postat av: MARILENA

Sv: Vad är strawberrynet.com för ngt ? heheh

2009-02-11 @ 20:29:47
URL: http://marilena.blogg.se/
Postat av: andrea

svar:

jaa det är riktigt roligt! :D

haha när jag kom hem nu hade jag ännu mer än igår :P

2009-02-11 @ 20:33:02
URL: http://byness.blogg.se/
Postat av: LOVISA

åh, du alltså.kram.

2009-02-11 @ 20:38:50
URL: http://tidtid.blogg.se/
Postat av: n

Jag läser alltid dina texter, tänker på varenda ord. Men nu ska jag bara skälla lite på att du klagar på dina långa ögonfransar. Vi kan mer än gääärna byta, då mina verkligen inte är någonting att skryta med. Inte alls. Men jag skulle gärna vilja torka mina glasögon (som jag iofs inte har) varje minut på grund av mina långa ögonfransar. Så fy skäms haha! ;)

2009-02-11 @ 20:55:46
URL: http://privateinvestigation.blogg.se/
Postat av: Jessica andersson

aa det blev en musse (snygg sådan) hehe skojj ;)

Finns bilder på bloggen så du kan ju kika in :) vi hade riktigt skoj!

2009-02-11 @ 21:20:18
URL: http://saywhatyouwant.blogg.se/
Postat av: Frun

Hej Mamma!(fall om mamma läser det vill säga)Kalle sluta mysa med katterna jag har ingen att prata med!!!!

2009-02-11 @ 22:05:26
URL: http://mylirolponi.blogsome.com
Postat av: Cissi

Sv: Åh gud vad gott med färska bär, tyvärr så hade inte jag det till :/ hihi

2009-02-11 @ 22:19:29
URL: http://cissibjurholm.blogg.se/
Postat av: Umma

Vet du vad jag kom och tänka på när jag läste ditt inlägg? Såg du miniserien som gick på svt för ett par år sedan; Möbelhandlarens dotter tror jag den hetter. Med Kjell Bergqvist och nån liten söt jänta. Så såg jag er nu. Fast far och son förstås. Känns det ibland som att du inte får någon egen identitet när du blir till "hans son"...?Ja. Det farliga är spännande. Jag har varit farlig många gånger men insåg tillslut att det i grund och botten är ett destruktivt beteende. En rädsla.Vet du? Jag har tyckt det varit skithärligt väder idag!!! :-) Kanske inte lika roligt att köra i dock...Goten Natt när det är dags!

2009-02-11 @ 23:10:25
URL: http://umma.blogg.se/
Postat av: Matilda

visst kan jag det! :-) det är en konstig känsla att se ryggen på böckerna man illustrerat stå där i bokhandeln.. konstig, men härlig! och visst blir man lite stolt! det är ju ändå något jag strävat efter sedan jag var 4 år...

haha, jovisst, här har du: joy & önskeburken, joy & snigelriket, petter & kärleken, petter i skolan, lätt & blandat, mera lätt & blandat. och sen tror jag mest det är läromedel.. som inte finns i butik alltså. :)jasså! dikter! jomen det är ju sådär, jag har bilder som jag skickade in för många många MÅNGA år sen och som jag verkligen skrattar åt då jag ser nu... och NEJ, ingen ville (såklart) ge ut dem... och jag skäms över att jag ens skickade in! men jag antar att det är bra, för då inser man ju att man utvecklats, eller hur? fast å andra sidan är det lite skrämmande... för om några år kommer jag säkert tänka precis samma sak om bilderna som jag gör NU.

suck.

:-)

du borde ju skicka in mer tycker jag! du skriver fantastiskt bra! du kan verkligen konsten att fånga läsaren med dina ord. bra gjort!(haha, när det kommer till bilar så är vi precis likadana: "vaddå märke? den är ju ljusblåmetallic! vem behöver märket då??")

2009-02-12 @ 00:08:46
URL: http://matildasalmen.blogg.se/
Postat av: sandra

svar: haha min katt heter bullen..............................................;)

2009-02-12 @ 07:43:31
URL: http://saandral.blogg.se/
Postat av: Jessica

Jag ska försöka ta åt mig dina råd.. Tack! :)

Jasså, så du är bra på att inreda? Då passar vi väl perfekt! vilken kombination.. Haha ;DTack så hemskt mycket, du är snäll du! :)

Ha en U N D E R B A R dag :)

2009-02-12 @ 08:07:10
URL: http://www.mrmrs.se
Postat av: Jagheterintesune

Ja, det har du rätt i. :)

2009-02-12 @ 10:16:11
URL: http://jagheterintesune.blogg.se/
Postat av: BJERNHAGEN

Ja verkligen! Ska allt bli :)

2009-02-12 @ 16:56:52
URL: http://lisabjernhagen.blogg.se/
Postat av: EgoElin

Jag gillar dina rubriker!

..resten kan kvitta ;)Nae..usch. Jag gillar faktiskt alltihop! =)

2009-02-12 @ 17:29:43
URL: http://egoelin.blogg.se/
Postat av: linda

jaa den kent låten är underbar! Så fin! :Dhaha jaa man vill ju liksom inte inse att det är skit väder så man kör på älsklings skorna hela vintern. Ja hade min skinnpaj så långt in på vintern att ja fick köldskador typ :PJa det ska bli skit najs med lov :D:D längtar som en gris. Nej ja ska mest sova o slappa tror ja, inget planerat iaf, får se vad det blir av det :D

haha ja men det låter bra kalle, då bestämmer vi en dag snart :D:D om du nu vågar bjuda hem en vilt främmande människa, kan ju vara våldtäcktman ju :O

kram

2009-02-12 @ 17:38:49
URL: http://enarsson.blogg.se/
Postat av: Rafia

Jaha, ojdå! Jag fick min förra året i september så den lever på jättebra hihi

2009-02-12 @ 18:00:32
URL: http://rafia.blogg.se/
Postat av: Anonym

Grymt rolig blogg att läsa, eller snarare intressant kanske! Iaf, gillar rubrikerna, kent <3

2009-02-17 @ 21:22:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0